Reumatische voet

VOETVERZORGING BIJ REUMATISCHE VOET

Als reumapatiënt heeft u bijna altijd te maken met ongewenste eelt- en likdoornvorming aan uw voeten. Dit heeft te maken met:

– de veranderende stand van voet en tenen

– het weefsel onder de bal van de voet dat dunner wordt of verschuift

– schoenen die niet goed (meer) passen

Ook kunt u last krijgen van veranderingen aan uw nagels. dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen omdat er (te) weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een standafwijking van de voet. De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden:

– verkleuringen

– verdikte of juist extreem dunne nagels

– brokkelige nagels

– eeltvorming onder de nagels

– ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels)

Als pedicure plus heb ik het certificaat ‘Voetverzorging bij Reumapatiënten’ behaald. Daarmee heb ik specifieke kennis opgedaan en kan ik reumapatiënten adviseren op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en de keuze van uw schoenen. Tijdens de behandeling in de comfortabele stoel probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met de bewegingsbeperkingen van de reumapatiënt.  Zo nodig adviseer ik uw huisarts, een specialist en/of een podotherapeut te bezoeken.

BEHANDELING REUMATISCHE VOET:

–  Net zoals bij de basis pedicurebehandeling knip ik de nagels, verwijder eventueel eelt en likdoorns en behandel ik ingroeiende nagels. Daarbij let ik speciaal op de gevoeligheid, de beweeglijkheid, en de vorm van de voeten.

– U krijgt van mij tips voor voetoefeningen om zo uw gewrichten soepel te houden.

– de behandeling wordt afgesloten met het inmasseren van een voetcrème