Massage

Massage is een oude en beproefde methode om de spieren in het lichaam te helpen ontspannen. Als het lichaam ontspannen is kan dat een positief effect hebben op verschillende gevoelens, bijvoorbeeld die van pijn of stress. Het kan zowel lichamelijk als geestelijk een goede invloed hebben.

Een goede massage bestaat uit een combinatie van strijken, wrijven, drukken, kloppen en kneden. De doorbloeding van huid en spieren wordt er door verbeterd en de afvoer van afvalstoffen wordt versneld. Een krachtige massage kan het lichaam versterken en langdurig ontspannen. Massage kan, als onderdeel van de alternatieve geneeswijzen, heel goed worden toegepast naast de reguliere geneeskunde.

Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspannende voetmassage erg geschikt. Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een voetmassage erg prettig zijn. Massage is geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen.