Voetproblemen

Ingegroeide teennagels zijn een pijnlijk probleem die meestal aan de grote teen voorkomen. Dit moet zo snel mogelijk worden verholpen.  De grootste risicofactoren voor het ingroeien van teennagels zijn:
– druk door verkeerd passende schoenen
– het verkeerd (te kort) knippen van de nagels
– een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Mocht er toch sprake zijn van een nagel die gaat ingroeien neem dan contact op met de pedicure. Zij kan u van de pijn afhelpen!

Kloven
Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is, doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden van de hiel voor en dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen.

– 1x per week vijlen op een droge huid (één richting op)
– iedere avond uw voeten insmeren met een speciale klovencrème

Bijvoorbeeld van de samenwerkende pedicures. Als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen, dit voorkomt veel pijn.

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels
Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte handdoek om uw voeten af te drogen. De sporen kunnen namelijk bij gezinsleden tevens een schimmelinfectie veroorzaken. Gebruik om die reden slippers in openbare ruimten. Verwissel sokken dagelijks en gebruik een schimmelremmende spray in schoenen en sokken. Bijvoorbeeld de antischimmelspray van de samenwerkende pedicures. Van dit merk is tevens een antischimmel nagel tinctuur verkrijgbaar.